ßßß Cookit - przepis na Bruschetta z wędzonym łososiem

Bruschetta z wędzonym łososiem

nazwa

Wykonanie

Pora na przystawkę z wędzoną rybką. Dziś bruschetta z wędzonym łososiem, kremową pastą z kaparami i rukolą. Przepis zda egzamin zarówno w porze śniadaniowej jak i kolacyjnej :)
Czas przygotowania: 20 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 16 , 00 zł
SKŁADNIKI:
100 g wędzonego łososia w plastrach
100 g serka kremowego (philadelphia)
1 łyżka jogurtu naturalnego
6 kromek pieczywa typu bagietka (pełnoziarnista)
1 łyżka kaparów
rukola
koperek
cytryna
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
W pierwszej kolejności przygotowujemy kremową pastę, którą posmarujemy pieczywo. Do miseczki wkładamy kremowy serek. Dodajemy do niego łyżkę jogurtu naturalnego, łyżkę kaparów i odrobinę soku z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy ze sobą składniki na kremową pastę. Bagietkę kroimy pod skosem na kromki. Kromki obficie smarujemy kremową pastą, a na niej układamy liście rukoli . Następnie na rukoli układamy plastry wędzonego łososia. Wszystko posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem i kaparami. Smacznego :)
Źródło:http://kulinarnyja.blogspot.com/2013/12/bruschetta-z-wedzonym-ososiem.html