Wykonanie
Szybkie placuszki o smaku
twarożku,
szczypiorku i
rzodkiewki :) Smakują świetnie zarówno same jak i z dodatkiem ulubionego dipu.Porcja na około 7 sztuk.
3 łyżki
jogurtu naturalnego (rzadkiego)3 łyżki
mąki pszennej (z małą górką)1
jajo3 łyżki pogniecionego
twarogu półtłustego
sól,
pieprz0,5 pęczka
rzodkiewki1 pęczek
szczypiorku0,5 strąka
czerwonej paprykiJogurt miksujemy z
jajkiem,
mąką i
przyprawami, dodajemy pokrojoną drobno
rzodkiewkę,
paprykę, posiekany
szczypior i
twaróg, całość mieszamy energicznie łyżką.Smażymy na rozgrzanym
oleju niewielkie placuszki z obu stron, na złoto, odsączamy na ręczniku papierowym, smacznego.