Wykonanie
Pyszne, tanie i bez pieczenia. Do masy możemy dodać 2 łyżki
rumu lub parę kropel
aromatu rumowego. Doskonałym dodatkiem będą również
bakalie.
![](/Data/Images/zcukrempudrem.blogspot.com\2014_slash_03_slash_stefanka-na-herbatnikach/l/1572840310.jpg)
32 sztuki
herbatników typu petitki1 litr
mleka1 i 1/4 szklanki
kaszy manny2 kopiaste łyżki
kakao1 szklanka
cukru2 łyżki
cukru waniliowego250 gramów
masła lub
margarynypolewa czekoladowagarść
wiórków kokosowych do posypaniaKwadratową blaszkę o
boku 24 cm wyłożyć
herbatnikami. Litr
mleka zagotować z
cukrem,
cukrem waniliowym,
masłem, wsypywać stopniowo
kaszę mannę, gotować do zgęstnienia, dodać
kakao, dobrze wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na
herbatniki, wyrównać powierzchnię, przykryć pozostałymi
ciastkami.
![](/Data/Images/zcukrempudrem.blogspot.com\2014_slash_03_slash_stefanka-na-herbatnikach/l/-547502448.jpg)
Ciasto odłożyć do schłodzenia, polać
polewą czekoladową, posypać wiórkami, wstawić do lodówki na kilka godzin.
![](/Data/Images/zcukrempudrem.blogspot.com\2014_slash_03_slash_stefanka-na-herbatnikach/l/-466125831.jpg)