ßßß
0,5 szklanki mleka + 3 kopiaste łyżki masy krówkowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 jajo1 i 1/4 szklanki mąki pszennej3 łyżki cukru (optymalnie brązowy, ale biały też może być)100 gramów oleju5 cukierków krówekpolewa:3 kopiaste łyżki masy krówkowej2 kopiaste łyżki masładowolna dekoracjaMleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego masę krówkową, mieszamy do rozpuszczenia toffi (jeśli zostaną Wam małe grudki to bardzo dobrze). Mleko schładzamy.W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem.W drugiej mieszamy jajo z mlekiem karmelowym i olejem.Zawartość drugiej miski przelewamy do pierwszej, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników.Formę do muffin wypełniamy papilotkami, nakładamy ciasto do wysokości lekko powyżej połowy foremki.Każdą krówkę przekrawamy na pół.Połówki cukierków wsadzamy do każdej papilotki, lekko dociskając cukierka, by zagłębił się w ciasto.Muffiny wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 22 minut. Schładzamy.Miękkie masło ucieramy z masą krówkową, polewamy muffinki, ewentualnie dowolnie dekorujemy.