ßßß
SKŁADNIKI2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru2 łyżki ciemnego kakao3 łyżeczki proszku do pieczenia1 tabliczka mlecznej czekolady1/2 szklanki oleju1 szklanka mleka1 jajko10-12 krówek (cukierków)PRZYGOTOWANIE
W misce mieszamy suche składniki:mąkę, cukier, kakao, proszek i pokrojoną w małą kosteczkę czekoladę.W drugiej misce łączymy mokre składniki: olej, mleko i jajko.Łączymy ze sobą zawartość obu misek.Wypełniamy foremki do muffinek do około 2/3 ich wysokości.Aby muffinki były fajnie wilgotne w środku wkładamy do środka każdejpołówkę krówki.Pieczemy około 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem.W zależności od wielkości foremek wychodzi około 20-24 muffinek.
Czekoladowa pychota !!!