ßßß
biszkopt:3 jaja3 łyżki mąki pszennej tortowej0,5 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki cukru1 kopiasta łyżka ciemnego kakaoponcz:1/3 szklanki zalewy z brzoskwińmasa śmietanowa:0,5 puszki pokrojonych drobno brzoskwiń300 gramów śmietany kremówki 30%1 kopiasta łyżka żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku3 kopiaste łyżki cukru pudru (spróbujcie czy ta ilość jest dla Was wystarczająca)dodatkowo:0,5 puszki pokrojonych drobno brzoskwiń2 galaretki brzoskwiniowe + 0,7 litra wrzątkuBiałka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, miksować chwilkę, potem delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 22 cm, piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni, schłodzić do temperatury pokojowej. Następnie nasączyć ponczem.Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, zahartować dwiema łyżkami masy śmietanowej, przelać do całości, zmiksować do dokładnego połączenia składników, następnie wrzucić brzoskwinie i wymieszać łyżką. Masę od razu wyłożyć na nasączony biszkopt, wyrównać powierzchnię, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, dokładnie wymieszać i odstawić do częściowego stężenia.Na stężałą masę śmietanową poukładać kawałki brzoskwiń, zalać tężejąca galaretką, schłodzić w lodówce.
