ßßß
przepis pochodzi z tej strony1 spory podwójny filet z kurczaka1 duża lub dwie małe cebule1 puszka pomidorów w sosie własnym lub 3/4 kartonika passaty pomidorowej ) 0,5 litrowego opakowania)1 płaska łyżka curry2 łyżki kwaśnej śmietany 18%sól, pieprz, szczypta cukru, jeśli sos jest zbyt kwaśnyszczypta ostrej papryki lub pieprzu cayenneKurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na patelni na złoto, wyjąć na talerz. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę, posypujemy ją curry. Następnie dodajemy do niej kurczaka, całość zalewamy pomidorkami z puszki, można je wcześniej pognieść widelcem, jeśli są spore kawałki, można też użyć passaty pomidorowej w kartonie, całość dusimy na małym ogniu około 10-15 minut, doprawiamy, jeśli jest potrzeba, wyłączamy gaz i dodajemy zahartowaną śmietanę.Danie podałam z ryżem ugotowanym z dwiema szczyptami kurkumy i szczyptą curry.