ßßß Cookit - przepis na brzoskwinie w waniliowym syropie

brzoskwinie w waniliowym syropie

nazwa

Składniki

Wykonanie

Niesamowity zapach, smak, takie są te brzoskwinie, dałam stosunkowo niewiele ziarenek wanilii, ale chciałam by dominował jednak smak brzoskwiń, jeśli chcecie bardzo waniliowe brzoskwinie dajcie na kilogram brzoskwiń 3/4 laski.
przepis z moimi zmianami stąd
1 kg brzoskwiń
1 szklanka gorącej wody
200 gram cukru
ziarenka z 1/7 laski wanilii (można dać więcej, ja chciałam by aromatem przewodnim zostały brzoskwinie)
Cukier rozpuścić w gorącej wodzie, dodać ziarenka wanilii, wymieszać.
Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki, wypestkować, pokroić na większe kawałki lub połówki, poukładać w wyparzonych słoikach, zalać syropem, pasteryzować około 25 minut (miałam 0,5 litrowe słoiki).
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/08/brzoskwinie-w-waniliowym-syropie.html