Podobne tarteletki robiłam dla Alma Food & Joy . Tym razem zamiast szpinaku i łososia, nadziałam je pomidorem i kozim serem (uwielbiam!) zamarynowanymi wcześniej w sosie miętowo-miodowym. W temacie spodówpowiem Wam tak - możecie je przygotować w domu - przepis jest taki sam jak na słone, kruche ciasto. Ja jednak idę na totalną łatwiznę i kupuje je w sklepie. Dzięki temu ta przystawka jest prosta i szybka za to na pewno nietuzinkowa.Składniki:- 3 pomidory- 1 opakowanie sera feta koziego- 3 łyżki miodu- garść mięty- 4 łyżki oliwy z oliwek- sól morska- pieprzPrzygotowanie:Miętę ucieram w moździerzu. Powstały sok mieszam z miodem, oliwąsolą i pieprzem. Pomidory i ser kroję w kosteczki. Wszystko razem mieszam i nadziewam foremki. Posypuję listkami posiekanej mięty.