Z połączenia moich dwóch ulubionych zup: kremu z papryki i kremu z pomidorów, wyszła pyszna, zdrowa, aromatyczna zupa. Sposób jej robienia jest niezwykle prosty i szybki czyli coś co Tygryski lubią najbardziej.Składniki:- 2 papryki- 2 pomidory- 1 puszka pomidorów od Food & Joy- bulion warzywny (włoszczyzna)- 2 łyżki bazylii- 2 łyżki tymianku- 2 ząbki czosnku- 2 łyżki oliwy z oliwek- sól, pieprz- cukier do smaku- dziki ryżmarki Podravka.- 1 opakowanie mozzarelliPrzygotowanie:Paprykę i pomidory kroję na kawałki umieszczam w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą i wsadzam do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piekę przez 20 minut. Na włoszczyźnie przygotowuje bulion warzywny. Po 20 minutach wyjmuje naczynie żaroodporne z piekarnika, czekam aż nieco przestygnie i obieram ze skórki paprykę i pomidory. Wrzucam do garnka razem z obranym czosnkiem, pomidorami z puszki i miksuje na gładką masę. Dolewam bulion i przyprawiam do smaku. Zupa powinna być słodkawa (dzięki papryce) ale też złamana ostrością pieprzu więc go sobie nie żałujcie. Z podanych ilości wychodzą cztery porcje. Ja podałam z ryżem i mozzarellą.