Wykonanie

Uwielbiam różnego rodzaju roladki, które można łatwo przygotować, zjeść rękoma, a które "przy okazji" zaskakują wyrazistymi
smakami. Mam nadzieję w niedługim czasie uraczyć Was kilkoma sprawdzonymi przepisami na te pyszności. Na pierwszy ogień prawdziwa petarda smaku -
cukinia ze
słonecznikiem.ROLADKI Z
CUKINII ZE
SŁONECZNIKIEMSkładniki na ok. 12 roladek:1
cukinia1/4 szklanki
ziaren słonecznika65 g
serka śmietankowego gęstego
Cukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry - pomocna będzie
łopatka do
sera, dzięki której uzyskamy cieniutkie, równe płaty. Następnie delikatnie solimy i grillujemy na suchej patelni (elektrycznym grillu).
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, a po ostygnięciu mieszamy z
serkiem. Mieszankę można delikatnie zblendować, ale tak aby pozostały wyraźne kawałki
słonecznika - nie na gładką masę.Plastry
cukinii smarujemy
serkiem ze
słonecznikiem i zawijamy w roladki. I gotowe!Przepis zaczerpnięty z qchenne-inspiracje.blogspot.com