ßßß
4 podudzia z kurczaka2 łyżki sosu sojowego1 łyżka cukrusok z 1/2 cytrynysok z 1 pomarańczy1/4 szklanki oleju2 ząbki czosnku na dip paprykowy:1 papryka czerwona1 łyżeczka oliwy z oliwek1 ząbek czosnkusól, pieprzPrzygotowanie:Z podanych składników przygotowujemy marynatę, obtaczamy w niej podudzia z kurczaka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie podudzia grillujemy co jakiś czas obracając je i smarując pozostałą marynatą.Paprykę na dip myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, zawijamy w folię aluminiową i także grillujemy. Kiedy będzie gotowa zdejmujemy skórkę, dodajemy oliwę z oliwek, czosnek i blendujemy. Następnie doprawiamy dip solą i pieprzem do smaku.Podudzia podajemy z dipem paprykowym i grzankami lub pieczonymi ziemniakami.Smacznego!