ßßß Cookit - przepis na Jajka z różowym nadzieniem

Jajka z różowym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

Podczas Wielkanocy spożywamy niesamowite ilość jajek w różnej formie: sałatek, z rozmaitymi nadzieniami, czy w postaci dodatków do innych potraw. Co roku staramy się, aby na naszym stole pojawiały się nowe propozycje na farsze do jajek. Tym razem stawiamy też na kolory, stąd pomysł na różowy farsz. Smak jest bardzo przyjemny, a kolor po prostu fenomenalny. Na pewno zaintryguje biesiadników :)
Potrawa wolna od glutenu.
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
2 jajka
1 łyżka serka śmietankowego
Łyżka czerwonego barszczu*
Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól
*Możemy użyć barszczu z „torebki” – nie nadaje on smaku tylko barwi paste.
Jajka gotujemy na twardo. Nożem ściany wierzch np. w ząbki (jak na zdjęciu) i wydrążamy żółtko. Rozcieramy wraz z serkiem i barszczem w miseczce. Dodajemy przyprawy i napełniamy jajka. Posypujemy rzeżuchą, koperkiem, kiełkami lub pietruszką i podajemy. Smacznego
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2015/03/jajka-z-rozowym-nadzieniem.html