Wykonanie
Podczas Wielkanocy spożywamy niesamowite ilość
jajek w różnej formie: sałatek, z rozmaitymi nadzieniami, czy w postaci dodatków do innych potraw. Co roku staramy się, aby na naszym
stole pojawiały się nowe propozycje na farsze do
jajek. Tym razem stawiamy też na kolory, stąd pomysł na różowy farsz. Smak jest bardzo przyjemny, a kolor po prostu fenomenalny. Na pewno zaintryguje biesiadników :)
Potrawa wolna od glutenu.Czas przygotowania: 10 minutIlość porcji: 2Składniki:2
jajka1 łyżka
serka śmietankowegoŁyżka czerwonego barszczu*
Przyprawy: świeżo mielony
pieprz, świeżo mielona
sól*Możemy użyć barszczu z „torebki” – nie nadaje on smaku tylko barwi paste.
Jajka gotujemy na twardo. Nożem ściany wierzch np. w ząbki (jak na zdjęciu) i wydrążamy
żółtko. Rozcieramy wraz z
serkiem i barszczem w miseczce. Dodajemy
przyprawy i napełniamy
jajka. Posypujemy
rzeżuchą,
koperkiem,
kiełkami lub
pietruszką i podajemy. Smacznego