Wykonanie
Przygotowując farsz do
jajek zawsze mam tysiące pomysłów. Najtrudniej jest wybrać ten jeden, najfajniejszy. Zazwyczaj najprostszy przepis jest najbardziej smaczny. Tak było i tym razem.
Żółtko wymieszałam z
żółtym serem,
majonezem i
przyprawami. Posypałam zielonym dodatkiem i gotowe. Piękne, fajne i smaczne
jajka na Wielkanocny stół gotowe :)
Potrawa wolna od glutenu.Czas przygotowania: 10 minutIlość porcji: 2Składniki:2
jajka1 łyżka drobno startego
żółtego sera*1 łyżka
majonezuPrzyprawy: świeżo mielony
pieprz, świeżo mielona
sól*Możemy użyć odrobinę
kurkumy, aby nadzienie miało bardziej intensywny kolor.
Jajka gotujemy na twardo. Nożem nacinamy
jajko z
boku (tak jak na zdjęciu) i wydrążamy
żółtko. Rozcieramy wraz z
serem i
majonezem, dodajemy
przyprawy i napełniamy
jajka. Posypujemy
rzeżuchą lub innym zielonym dodatkiem. Smacznego