ßßß Cookit - przepis na Jajka przepiórcze w sosie majonezowym

Jajka przepiórcze w sosie majonezowym

nazwa

Wykonanie

Bardzo prosta, smaczna propozycja na przekąskę podczas Śniadania Wielkanocnego. Wystarczy zmieszać elementy sosu, ułożyć ugotowane jajka i gotowe. Sos można dowolnie doprawić wedle preferencji domowników, dorzucić do niego czosnek lub ostrą paprykę. Szczypiorek można zastąpić koperkiem lub rzeżuchą. Co kto lubi J
Potrawa wolna od glutenu.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
6 jajek przepiórczych
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól,
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Elementy sosu umieszczamy w miseczce, doprawiamy oraz dodajemy posiekany szczypiorek (zostawiając szczyptę do posypania z góry). Całość mieszamy. Sos wylewamy na talerz, układamy w nim jajka i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2015/03/jajka-przepiorcze-w-sosie-majonezowym.html