Podczas przygotowania imprezy rodzinnej musiałyśmy przygotować sobie szybki obiad. Pierwszy pomysł w głowie: hamburgery. Szybkie do przygotowania i pyszne w smaku, a przy tym znacznie zdrowsze niż te z jakiejkolwiek sieci fast foodów :) Szczerze polecamy!Ilość porcji: 5Czas przygotowania: 30 minutSkładniki:500g mięsa mielonego z indyka100g żółtego seragarść bułki tartejcebulajajkopomidorkilka ogórków konserwowychsałata masłowa5 bułeksól, pieprz, ketchup, majonezMięso mielone mieszamy z jajkiem oraz drobno pokrojoną cebulką. Dorzucamy trochę bułki tartej oraz doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kotlety wielkości bułek i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bułki rozkrajamy na pół. Spodnią stronę posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego na około 150 stopni piekarnika na 5-10 minut. Obserwujemy bułki i wyjmujemy kiedy ser się rozpuści a boki staną chrupiące. Na wyjętą, ciepłą spodnią stronę bułki układamy sałatę, usmażone mięso, majonez lub ketchup, pomidor, ogórki i wierzchnią stronę bułki. Jemy koniecznie na ciepło. Smacznego.