ßßß
Mając w ustach pyszny krem z pomidorów jedną nogą jestem w Toskanii :) Uwielbiam ten smak o każdej porze roku.Mam nadzieję, że też to poczujecie. Zatem zapraszam po przepis :)Składniki:bulion5 pomidorówcebulaząbek czosnkubazyliaprzyprawy: sól, pieprz, oregano, papryczka chilli, cukiergrzankiPrzygotowanie:Rozgrzewamy oliwę na patelni lub w garnkuwrzucamy cebulę, czosnek. lekko przysmażamy, parzymy pomidory, kroimy i łączymy z cebulą i czosnkiem. Gdy wszystko zmięknie blendujemy, dodajemy bulion przyprawiamy 1 łyżeczka cukru, sól ,pieprz ,oregano, papryczka chili wszystkie przyprawy według uznania. Ja dodałam dużo oregano. Gotować bez przykrycia. Można również dodać śmietanę kremówkę.Zupę rozlać na talerze udekorować świeżą bazylią posypać oregano. Podawać z grzankami :)Bon Appetit