Wykonanie
Mając w ustach pyszny krem z
pomidorów jedną nogą jestem w Toskanii :) Uwielbiam ten smak o każdej
porze roku.Mam nadzieję, że też to poczujecie. Zatem zapraszam po przepis :)Składniki:
bulion5
pomidorówcebulaząbek
czosnkubazyliaprzyprawy:
sól,
pieprz,
oregano,
papryczka chilli,
cukiergrzankiPrzygotowanie:Rozgrzewamy
oliwę na patelni lub w garnkuwrzucamy
cebulę,
czosnek. lekko przysmażamy, parzymy
pomidory, kroimy i łączymy z
cebulą i
czosnkiem. Gdy wszystko zmięknie blendujemy, dodajemy
bulion przyprawiamy 1 łyżeczka
cukru,
sól ,
pieprz ,
oregano,
papryczka chili wszystkie
przyprawy według uznania. Ja dodałam dużo
oregano. Gotować bez przykrycia. Można również dodać
śmietanę kremówkę.Zupę rozlać na talerze udekorować świeżą
bazylią posypać
oregano. Podawać z grzankami :)Bon Appetit