ßßß Cookit - przepis na Bruschetta z żółtymi pomidorami

Bruschetta z żółtymi pomidorami

nazwa

Wykonanie

Po ciężkim weekendzie nadszedł poniedziałek, na szczęście dla mnie to jeszcze dzień wolny, ponieważ zajęcia zaczynam dopiero we wtorek o 13:30 ;) Korzystając z wolnego czasu, można zjeść leniwe śniadanie i wypić spokojnie kawę ;)
Bruschetta z żółtymi pomidorami
2 kromki świeżo pieczonego, domowego chleba ( w orginalnej wersji powinniśmy użyć ciabatty lub bagietki)
2 dojrzałe pomidory
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
suszona bazylia ( lub świeża)
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy do niego pieczywo i opiekamy z obu stron, aż będą złociste ( czyli tak ok. 10 minut)
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą.
Pomidory kroimy w drobną kostkę ( jeśli ktoś chce można wcześniej obrać je ze skórki), mieszamy z bazylią i doprawiamy pieprzem.
Gdy pieczywo się upiecze, smarujemy je oliwą, nakładamy pomidory i od razu zjadamy ;)
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2013/10/bruschetta-z-zotymi-pomidorami.html