Wykonanie

Składniki / Ingredients:100 g
sera koziego / 100 g goat cheesegarść
pistacji / handful of pistachios50 g
oliwek zielonych bez pestek / 50 g
olive green seedless250 g
mąki / 250 g
flour30 g
proszku do pieczenia / 30 g baking powder4
jajka / 4 eggs150 ml
oliwy / 150 ml oil100 ml
mleka / 100 ml milk50 g
jogurtu / 50 g
yogurt1 łyżeczka
pieprzu / 1 teaspoon papper1 łyżeczka
soli / 1 teaspoon saltSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: ok. 30 min, ilość sztuk: 14Najpierw przygotowujemy dodatki, które dodamy do muffinek.
Ser kozi kroimy w kostkę (najlepiej, żeby nie był kremowy).
Pistacje (pozbywamy się łupin) siekamy drobno.
Oliwki możemy pokroić lub wrzucić w całości.
Potem przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze
sobą suche składniki (
mąka,
proszek do pieczenia,
pieprz,
sól), a mokre składniki ze sobą (
jajka,
oliwa,
mleko,
jogurt). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować
oliwą lub
masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Smacznego!*****First, we prepare ons, that we add to muffins. We cut goat cheese into cubes (preferably that he wasn't creamy). Pistachio (get rid of the shell) finely chop. We can cut olives or put their in entirety. Then, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (
flour, baking powder, salt, pepper) and mix wet ingredients together (eggs, oil, milk,
yogurt). We add the dry ingredients to the wet and mix until uniform
mass. At the end, we add all ons and mix all. We
pour the dough into muffin
tins (if you do not use rubber molds, the
mold must smear with oil or butter). We put muffins into a hot oven (180 degrees) for about 30 minutes. Enjoy your meal!