Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcje
SCHAB W ZIOŁACH
Składniki:- 400g
schabu (5 plastrów)- 2 łyżeczki
papryki słodkiej mielonej- 1 łyżeczka
przyprawy "Kucharek"- 1 łyżeczka
lubczyku otartego- 1 łyżeczka
rozmarynu suszonego- 1 łyżeczka
bazylii suszonej- 0,5 łyżeczki
pieprzy czarnego mielonego- 0,5 łyżeczki
czosnku suszonego- 2 łyżeczki
koperku suszonego- 2 łyżeczki
natki pietruszki suszonej- 1 łyżeczka
majeranku- 0,5 łyżeczki
musztardy delikatesowej- 8 łyżek
olejuSposób przygotowania:Na talerz wsypujemy wszystkie
przyprawy i mieszamy. Dodajemy
musztardę oraz
olej dokładnie mieszając. Nasze plastry
schabu rozklepujemy i dokładnie maczamy w przygotowanych wcześniej przyprawach. Następnie układamy na blachę i wkładamy do piekarnika (temperatura 180 stopni C). Trzymamy w piekarniku około 40 min (do miękkości) i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .