ßßß Cookit - przepis na KOTLETY Z MORTADELI

KOTLETY Z MORTADELI

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
KOTLETY Z MORTADELI
Składniki:
- 500g mortadeli
- 1 jajko
- musztarda delikatesowa
- papryka słodka
- przyprawa "Kucharek"
- bułka tarta
- olej do smażenie
Sposób przygotowania:
Mortadelę kroimy w ok.2cm plastry. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, następnie je roztrzepujemy. Plastry mortadeli delikatnie nacinamy nożem, posypujemy przyprawą "Kucharek", delikatnie smarujemy musztardą, obsypujemy papryką słodką, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowaną mortadelę smażymy na oleju i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2015/01/kotlety-z-mortadeli.html