Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcje
MINTAJ Z
SEZAMEMSkładniki:- 1kg mrożonych filetów z
mintaja- 1
jajko- 100g
bułki tartej- 50g
mąki pszennej- 30g
sezamu-
przyprawa "Kucharek"-
olej do smażeniaSposób przygotowania:Dokładnie rozmrażamy nasze filety z
mintaja. Rozmrożone kroimy na połówki i delikatnie posypujemy
przyprawą "Kucharek". Przygotowujemy roztrzepane
jajko do panierki. W podłużnym naczyniu przygotowujemy panierkę: wsypujemy
bułkę tartą, dodajemy
mąkę,
sezam i dokładnie mieszamy. Przygotowane filety namaczamy w
jajku, następnie dokładnie obtaczamy w przygotowanej panierce. Smażymy na rozgrzanym
oleju i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .