Wykonanie
Składniki:1 kg
karkówki0,5 kg
pieczarekmarynata: 2 łyżki
oleju,1 łyżeczka
soli,
pieprz, 1 łyżeczka
majeranku, pół łyżeczki
tymianku, pół łyżeczki
rozmarynu, 1 łyżeczka
czosnku, 1 łyżeczka
papryki.SOS:10 łyżek
wody3 łyżki
cukru5 łyżek
octu jabłkowego5 łyżek
magi5 łyżek
ketchupu6 łyżeczek
koncentratu pomidorowegoSposób przygotowania:1.
Karkówkę pokroić w plastry, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 12 h.2. Podsmażyć
karkówkę,
pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.3. Wszystkie składniki na sos podgrzać i zalać
mięso.4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 1 godzinę.
SMACZNEGO!