Szybkie i smaczne danie obiadowe. Karkówka po godzinie pieczenia jest taka krucha, że sama rozpływa się w ustach...SKŁADNIKI1kg karkówki3 cebule300g – 500g pieczarekvegetaSos3 łyżki octu winnego6 łyżek wody2 łyżki ketchupu pikantnego3 łyżeczki cukru3 łyżeczki koncentratu pomidorowegoJAK TO ZROBIĆKarkówkę kroimy na cienkie plastry, lekko rozbijamy, obsypujemy vegetą (można też solą - ale nie za dużo i pieprzem) i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie smażymy na rumiano. W tym czasie kroimy cebule, podsmażamy i lekko solimy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie układamy warstwami usmażoną karkówkę, cebulkę i pieczarki. Wszystko zalewamy sosem. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę.Moje radyTrzeba uważać, aby nie przesolić. Sos jest dość słony więc trzeba dobrze go doprawić na słodko.Jak nie macie czasu to karkówki i cebuli nie podsmażajcie. Ułóżcie warstwami surową karkówkę, cebulę i pieczarki.