Wykonanie
Ostatnio na moim blogu było dużo słodkości, czas więc na coś konkretniejszego dla wielbicieli
mięska. Żeby jednak tak od razu nie skoczyć na głęboką
wodę, przygotowałam
karkówkę w
sosie słodko- kwaśnym.
Mięsko jest bardzo soczyste i smaczne:)- 4 kotlety z
karkówki- 2
cebule- 4 łyżki
przyprawy Maggi- 4 łyżki
cukru- 4 łyżki
wody- 4 łyżki
octu- 3 łyżki
koncentratu pomidorowego-
sól,
pieprz, ulubione
ziołaKarkówkę myjemy , osuszamy, solimy,
pieprzymy i obsmażamy z obu stron. Przekładamy do brytfanny.
Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na tłuszczu , który pozostał z
mięsa. Układamy na
mięsie.Z Pozostałych składników mieszając je ze sobą przygotowujemy sos, którym polewamy
mięso. Wstawiamy brytfannę do rozgrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok 70 minut ( podaję na piekarnik z termoobiegiem, bez termoobiegu będzie trochę dłużej do 90 minut).