Składniki:6 średniej wielkości ziemniaków6 jajek1 cebula biała1 cebula czerwona2 ząbki czosnkusól, pieprzSposób przygotowania:1. Obrać ziemniaki. Gotować 10 min.2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, Ziemniaki pokroić w kostkę.3. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na patelni.4. Ziemniaki smażyć 10 minut, tak żeby się nie rozpadły.5. Do miski wbić jajka, dodać ziemniaki, cebulę i czosnek. Dokładnie wymieszać, posolić i popieprzyć.6. Wlać wszystko na patelnię. Smażyć na średnim ogniu aż spód będzie złocisty.7. Talerzem nakryć patelnię, zrzucić tortillę i zsunąć nieusmażoną częścią tortilli na patelnię. Smażyć ok. 5 minut.SMACZNEGO!