ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka 4 sztuk
ryż 300 gramów
mięso mielone 250 gramów
cebula 1 sztuk
vegeta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
smalec 0.25 kostek
Wykonanie:
Z papryki wyciąć ogonki, usunąć gniazda nasienne i umyć pod bieżącą wodą.
Ryż zaparzyć do pół miękkości, dodać mielone mięso i podduszoną na smalcu drobno posiekaną cebulkę. Dobrze połączyć doprawiając przyprawą jarzynową, pieprzem i solą. Farszem napełnić przygotowane papryczki.
Tak przygotowane papryki można ugotować na parze lub zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku ( do miękkości papryki).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4076/Papryka-faszerowana