Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
papryka 4 sztuk
ryż 300 gramów
mięso mielone 250 gramów
cebula 1 sztuk
vegeta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
smalec 0.25 kostekWykonanie:Z
papryki wyciąć ogonki, usunąć gniazda nasienne i umyć pod bieżącą
wodą.
Ryż zaparzyć do pół miękkości, dodać
mielone mięso i podduszoną na
smalcu drobno posiekaną
cebulkę. Dobrze połączyć doprawiając przyprawą jarzynową,
pieprzem i
solą. Farszem napełnić przygotowane papryczki.Tak przygotowane
papryki można ugotować na parze lub zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku ( do miękkości
papryki).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: