Wykonanie
Dziś spędziliśmy piękny dzień na spacerowaniu, bieganiu, podziwianiu przyrody i po prostu leniuchowaniu. Wygrzewaliśmy się jak koty, jedliśmy pyszny żur z
grzybami i popijaliśmy, jedni
piwem, drudzy gorącą
czekoladą. Dzień po prostu był pyszny! Przed wyjściem z domu też było pysznie, czasu wystarczyło jedynie na szybką brunchową przekąskę, ale za to jaką!Uwielbiam czas kiedy w sklepach pojawiają się
figi. Świerze
owoce można kupić w każdym sklepie, za nieduże pieniądze. Możliwości ich podania jest całe mnóstwo. Dziś zaserwowałam mojej rodzinie szybką
sałatkę na ząb. Podpatrzone na kwestia smaku. Pycha! A
figi zajada ze smakiem nawet moja dwuletnia smakoszka.Skład:2
świeże figigarść liści
rukolimozzarelladressing:2 łyżeczki
żurawiny ze słoiczka2 łyżeczki
octu jabłkowego1 łyżeczka
mioduszczypta
pieprzu2 łyżeczki
oliwy z oliwekJak to zrobić:1. Na talerzu układamy liście
rukoli.
Mozarelle i
figi kroimy w plastry i układamy na przemian na
rukoli.2. Wszystkie składniki dressingu mieszamy i polewamy naszą kompozycje.I gotowe!Spokojnego weekenduH.