Wykonanie
18 maja 2015Jedne z najlepszych, chrupiących gofrów jakie kiedykolwiek
jadłam. Przepis i wykonanie bardzo łatwe. Dla mnie najlepsze, same z
cukrem pudrem. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z
kubkiem gorącego
kakao. Więcej rozpisywać się nie
będę, bo trzeba je spróbować.
'gofry M.Roux'Składniki:- 160g
mąki pszennej (niepełna szklanka)- 1 łyżka
cukru pudru- 50g
masła- 2
jajka- 1 szklanka (250ml)
mleka- szczypta
soliMasło rozpuścić i wystudzić.
Białka oddzielić od
żółtek.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą
soli.Do miski wsypać
mąkę,
cukier puder, dodać
żółtka i
mleko. Zmiksować na gładką masę. Dodać, delikatnie
białka i wymieszać.Gofrownicę rozgrzać. Wylewać porcjami ciasto i piec, aż gofry będą złote.Smacznego!
* przepis pochodzi z książki "
Jajka" M. Roux© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.