ßßß
'gofry M.Roux'Składniki:- 160g mąki pszennej (niepełna szklanka)- 1 łyżka cukru pudru- 50g masła- 2 jajka- 1 szklanka (250ml) mleka- szczypta soli
Masło rozpuścić i wystudzić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.Do miski wsypać mąkę, cukier puder, dodać żółtka i mleko. Zmiksować na gładką masę. Dodać, delikatnie białka i wymieszać.Gofrownicę rozgrzać. Wylewać porcjami ciasto i piec, aż gofry będą złote.Smacznego!
* przepis pochodzi z książki "Jajka" M. Roux© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.