Wykonanie
Pamiętacie szyszki z dzieciństwa?
Wieki ich nie
jadłam. Aż do teraz. Zupełnie zapomniałam, że przy minimalnej pracy, wychodzą takie pyszności. Polecam z czystym sumieniem.Dzisiaj wersja z
kakao - ale jeśli nie macie na taką wersję ochoty, pomińcie
kakao i wyjdą zwykłe tradycyjne szyszki :)
Składniki (na ok 15 sztuk szyszek):- 1 op.
ryżu preparowanego (ok.90g)- 150g
krówek- 1 łyżka
masła- 1 łyżka
kakaoKrówki pokroić na mniejsze kawałki i razem z
masłem, rozpuścić w garnku ciągle mieszając. Dodać
kakao. Wymieszać. Zdjąć z ognia. Wsypać
ryż i dokładnie wymieszać. Z ciepłej masy formować szyszki i odkładać na papier do pieczenia. Wystudzić.Smacznego!