ßßß
Składnikiok 1 kg krówek (tych ciągnących się)160 g ryżu preparowanego (2 opakowania)150 g masła2 łyżki kakao (myślę, że można dać więcej, bo ciemne za jasne wyszły;)Krówki rozpakować z papierków - uwaga - przy tej czynności ich ilość może ulec drastycznemu zmniejszeniu!;) wrzucić do rondla, dodać masło i rozpuścić na małym ogniu, mieszając (i uważając, by nie przypalić rondla). Po uzyskaniu jednolitej masy odstawić z ognia, przelać połowę do innego naczynia, dołożyć do niej kako i dokładnie wymieszać. Do każdej porcji wsypać połowę porcji preparowanego ryżu (u mnie po jednym opakowniu), dokładnie połączyć krówkową masę z ryżem i formować szyszki. Super sprawdziły się przy tym zadaniu gumowe rękawiczki:)Uwaga: Chciałam, by moje szyszki były lekko wilgotne i stanowiły połączenie smaków zarówno ryżu jak i pysznych krówek, natomiast z powodzeniem możecie zwiększyć ilość ryżu (nawet o połowę) jeżeli chcecie, by były mniej slodkie a bardziej chrupiąco-ryżowe.