Wykonanie
Pamiętacie te pyszne kulki, które serwowały nam nasze mamy i ciocie?Jeśli nie... to jesteście zbyt młodzi;)Ja doskonale pamiętam ten niepowtarzalny smak....Dla mnie nie miał zupełnie nic wspólnego ze smakiem
krówki popularnej w żółto-
białym papierku..Kiedy zrobiłam je na Sylwestra, moje dzieci oszalały ze szczęścia.Zresztą nie tylko dzieci ;)Uwierzcie mi,że warto spróbować. Chociaż raz ;)Zaczynamy?SKŁADNIKI:1 opakowanie
ryżu preparowanego (90g)40 dkg dowolnych
krówek2 łyzki
masła1 łyżeczka
kakaoWYKONANIE:1 na patelni/ lub w rondelku topimy
krówki i
masło.2. Gdy
cukierki się roztopią dodajemy do masy łyżeczkę
kakao.3. Masę ściągamy z ognia i gdy chwilkę przestygnie formujemy kuleczki.
Smacznego!Pani M.