ßßß
Pamiętacie te pyszne kulki, które serwowały nam nasze mamy i ciocie?Jeśli nie... to jesteście zbyt młodzi;)Ja doskonale pamiętam ten niepowtarzalny smak....Dla mnie nie miał zupełnie nic wspólnego ze smakiem krówki popularnej w żółto-białym papierku..Kiedy zrobiłam je na Sylwestra, moje dzieci oszalały ze szczęścia.Zresztą nie tylko dzieci ;)Uwierzcie mi,że warto spróbować. Chociaż raz ;)Zaczynamy?SKŁADNIKI:1 opakowanie ryżu preparowanego (90g)40 dkg dowolnych krówek2 łyzki masła1 łyżeczka kakaoWYKONANIE:1 na patelni/ lub w rondelku topimy krówki i masło.2. Gdy cukierki się roztopią dodajemy do masy łyżeczkę kakao.3. Masę ściągamy z ognia i gdy chwilkę przestygnie formujemy kuleczki.

Smacznego!Pani M.