Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa biała 4 sztuk
ananas konserwowy 4 plastry
miód 2 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
wódka 2 łyżek stołowych
olej według uznaniaWykonanie:Nakłutą w kilku miejscach
kiełbasę włożyć do garnka, zalać
wodą i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z
wywaru i przestudzić.Osączone krążki
ananasa każdy pokroić na 4 kawałki. W każdej
kiełbasie zrobić 4 nacięcia i wetknąć w nie po ćwiartce
ananasa.
Kiełbaski ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie. Skropić
olejem i piec 30 minut w 180 stopniach.Utrzeć
miód z
wódką oraz
papryką i posmarować
ananasy oraz
kiełbasę na 10 minut przed końcem pieczenia. Podawać z
chlebem i marynowanymi papryczkami lub sosem jalapeno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: