ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa nadziewana ananasem

Biała kiełbasa nadziewana ananasem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa biała 4 sztuk
ananas konserwowy 4 plastry
miód 2 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
wódka 2 łyżek stołowych
olej według uznania
Wykonanie:
Nakłutą w kilku miejscach kiełbasę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z wywaru i przestudzić.
Osączone krążki ananasa każdy pokroić na 4 kawałki. W każdej kiełbasie zrobić 4 nacięcia i wetknąć w nie po ćwiartce ananasa. Kiełbaski ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie. Skropić olejem i piec 30 minut w 180 stopniach.
Utrzeć miód z wódką oraz papryką i posmarować ananasy oraz kiełbasę na 10 minut przed końcem pieczenia. Podawać z chlebem i marynowanymi papryczkami lub sosem jalapeno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10376/Biala-kielbasa-nadziewana-ananasem