Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa biala 1 kilogramów
dżem z
żurawiny 0,5 szklanek
olej według uznania
chrzan 4 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowychWykonanie:Nakłutą w kilku miejscach
kiełbasę włożyć do garnka, zalać
woda i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z
wywaru i przestudzić.W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć zimna
kiełbasę, posmarować
olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Żurawinę wymieszać z
wódką i
chrzanem. Kiedy
kiełbasa zacznie się rumienić, posmarować ją
żurawinową glazurą. Piec 10 minut, przewrócić, posmarować resztą glazury i piec jeszcze kolejne 10 minut. Gotową przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać z
pieczywem. Można też podawać na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: