ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa glazurowana żurawiną

Biała kiełbasa glazurowana żurawiną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa biala 1 kilogramów
dżem z żurawiny 0,5 szklanek
olej według uznania
chrzan 4 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Nakłutą w kilku miejscach kiełbasę włożyć do garnka, zalać woda i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z wywaru i przestudzić.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć zimna kiełbasę, posmarować olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Żurawinę wymieszać z wódką i chrzanem. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić, posmarować ją żurawinową glazurą. Piec 10 minut, przewrócić, posmarować resztą glazury i piec jeszcze kolejne 10 minut. Gotową przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać z pieczywem. Można też podawać na zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10377/Biala-kielbasa-glazurowana-zurawina