Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 4 sztuk
dżem żurawinowy 0,5 szklanek
chrzan 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
wódka czysta 1 łyżek stołowychliscie
sałaty według uznaniaWykonanie:Widelcem nakłuć
kiełbasę w kilku miejscach, włożyć do garnka i zalać wrzącą
wodą. Gotować 10 minut na bardzo małym ogniu. Wyjętą, przestudzona
kiełbasę posmarować
olejem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach, aż się lekko przyrumieni - ok. 5 minut.Glazura: wymieszać
dżem żurawinowy lub
żurawinę z startym
chrzanem i
wódką.Gdy
kiełbasa będzie lekko przyrumieniona, posmarować ją połową glazury i piec jeszcze 10 minut,
potem przewrócić i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 10 minut. Podawać gorące na półmisku udekorowanym listkami
sałaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: