ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa w glazurze

Biała kiełbasa w glazurze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 4 sztuk
dżem żurawinowy 0,5 szklanek
chrzan 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
wódka czysta 1 łyżek stołowych
liscie sałaty według uznania
Wykonanie:
Widelcem nakłuć kiełbasę w kilku miejscach, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10 minut na bardzo małym ogniu. Wyjętą, przestudzona kiełbasę posmarować olejem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach, aż się lekko przyrumieni - ok. 5 minut.
Glazura: wymieszać dżem żurawinowy lub żurawinę z startym chrzanem i wódką.
Gdy kiełbasa będzie lekko przyrumieniona, posmarować ją połową glazury i piec jeszcze 10 minut, potem przewrócić i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 10 minut. Podawać gorące na półmisku udekorowanym listkami sałaty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12158/Biala-kielbasa-w-glazurze