ßßß Cookit - przepis na Biala kielbasa zapiekana w zurawinie

Biala kielbasa zapiekana w zurawinie

nazwa

Wykonanie

« Chlebek pelnoziarnisty z ...
Jogurtowy rozowy krem z ... »
Dla 6 osob:
1 kg surowej bialej kielbasy
2 lyzki oleju
1/2 szkl. konfitury zurawinowej
2-3 lyzki tartego chrzanu
1 lyzka czystej wodki
Kielbase delikatnie ponakluwac, wlozyc do garnka, zalac woda i zagotowac. Zmniejszyc plomien i gotowac na niewielkim ogniu 15 minut. Wyjac z wody i ostudzic. Posmarowac olejem. Wlozyc do foremki, do piekarnika , piec w temperaturze 180°C. Gdy zacznie sie rumienic posmarowac glazura (z konfitury wymieszanej z chrzanem i wodka). Piec 10 minut, obrocic, posmarowac po drugiej stronie i znow piec 10 minut.
Przepis z: "Kobieta i Zycie" nr 4/2013
poniedziałek, 14 października 2013, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/10/Biala-kielbasa-zapiekana-w-zurawinie.html