Wykonanie
« Chlebek pelnoziarnisty z ...
Jogurtowy rozowy krem z ... »
Dla 6 osob:1 kg surowej
bialej kielbasy2 lyzki
oleju1/2 szkl.
konfitury zurawinowej2-3 lyzki tartego
chrzanu1 lyzka
czystej wodkiKielbase delikatnie ponakluwac, wlozyc do garnka, zalac
woda i zagotowac. Zmniejszyc plomien i gotowac na niewielkim ogniu 15 minut. Wyjac z
wody i ostudzic. Posmarowac
olejem. Wlozyc do foremki, do piekarnika , piec w temperaturze 180°C. Gdy zacznie sie rumienic posmarowac glazura (z
konfitury wymieszanej z
chrzanem i
wodka). Piec 10 minut, obrocic, posmarowac po drugiej stronie i znow piec 10 minut.
Przepis z: "Kobieta i Zycie" nr 4/2013poniedziałek, 14 października 2013, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze