Wykonanie
Pomysł na takie wykorzystanie
białej kiełbasy chodził za mną od jakiegoś czacu ale dopiero wczoraj postanowiłam wcielić go w życie.potrzebne składniki:4
białe kiełbaski,1 szklanka zakwasu na żurek,1 szklanka
śmietany 18%,1 łyżeczka
chrzanu,1 łyżka
masła,1 łyżka
oleju,
majeranek,
sól,
pieprz.
Kiełbasę nakłuwamy widelcem, smarujemy
olejem i posypujemy
majerankiem, pieczemy na grillu w piekarniku rozgrzanym do 200 po 10 minut z każdej strony, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę z
żurkiem i
masłem podgrzewamy, dodajemy
chrzan, doprawiamy
solą,
pieprzem i
majerankiem, powstałym sosem zalewamy
kiełbaski.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut co jakiś czas odwracając
kiełbaski.