Wykonanie
Jutro kolejna świecka tradycja i tak oto piekarze i cukiernicy niezależnie od wyznania zjednoczeni pod jednym sztandarem jakim jest polski złoty, zasypią rynek wypiekami. Ubiegłoroczne testy pokazały, że jedna z
sieci handlowych doszła do takiej perfekcji w robieniu pączków, że robią prawie tak dobre jak jedna ze słynnych
cukierni. Naturalnie dużo tańsze :) Ja postanowiłem z tej okazji przygotować coś po swojemu.Przy okazji wywiad jaki w wigilię został puszczony w polskim
radio, a którego kopię udało mi się otrzymać :)Składniki:- 3 szklanki
mąki- szklanka wrzącej
wody- łyżeczka
proszku do pieczenia- 2 szklanki
kaszy manny- pół kostki
margaryny- 6 łyżek
cukru pudru- pół szklanki zimnej
wody-
aromat do ciasta migdałowyWykonanie:Z
kaszy manny,
margaryny,
cukru pudru i zimnej
wody wyrobić jednolitą masę, do której należy dodać
aromatu do ciast. Do
mąki dodać wrzącą
wodę i wyrobić ciasto. Dodać
proszku do pieczenia i dalej wyrabiać. Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka za pomocą szklanki, ładować do środka masę z
kaszy, zakleić i smażyć na głębokim
oleju.