Wykonanie
Żeby nie było teraz tort w moim wykonaniu. Wysublimowane połączenie
czekolady, marcepana i
pomarańczy :) Ile zrobimy warstw zależy od tego jak wiele ich upieczemy. Podaje przepis na dwie przełożone jedną warstwą kremu.Ciasto- 3 szklanki
mąki- 1,5 szklanki
cukru- 1/3 szklanki
kakao- 1/3 szklanki
oleju- 2 szklanki
wody2 łyżeczki
proszku do pieczeniaKrem- 2 szklanki
kaszy manny- pół kostki
margaryny- 6 łyżek
cukru pudru-
wódka ( ja dałem 50 ml, ale może ktoś lubi więcej)-
aromat do ciast migdałowy, albo nawet dwaPolewa-
cukier puder-
sok pomarańczowyWszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą, wlewamy do tortownicy i wkładamy do piekarnika na 180 stopni i 45 minut. Po upieczeniu studzimy i przekrajamy na pół w połowie wysokości.Podobnie ugniatamy ze sobą wszystkie składniki kremu, który nakładamy na dolny krążek ciasta i kładziemy na nim drugi.Mieszamy
cukier puder z
sokiem pomarańczowy żeby powstał gęsty
lukier, którym polewamy tort na wierzchu.