Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 6 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
chrzan 10 dekagramówtłuszcz 2 łyżek stołowych
mąka 2.5 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanekrosół 0 . 5 szklanek
żółtko według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
ocet według uznaniaWykonanie:Przygotować
sos chrzanowy:
mąkę zasmażyć na tłuszczu, rozprowadzić rosołem lub rozpuszczoną w wodzie przyprawą i zagotować. Umyty
chrzan oskrobać, zetrzeć na tarce i wraz ze
śmietaną dodać do rozprowadzonej zasmażki. Posolić, dodać trochę
cukru i
octu do smaku, zaprawić
żółtkiem i dokładnie wymieszać. Sos powinien być gęsty.
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokrajać w ćwiartki. Na dno każdej muszelki włożyć trochę sosu i 4 ćwiartki
jaja, pokryć resztą sosu, wyrównać i zapiec w gorącym piekarniku.Uwagi:pół szklanki rosołu (kostka
przyprawy do zupPotrawy z JajKomentarze:Autor: LaraData: 2007-11-23ale na dno jakiej muszelki???Autor: LaraData: 2007-11-23ale na dno jakiej muszelki???Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: