ßßß
Cookit - przepis na Pieczeń Rzymska
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pieczeń Rzymska
Składniki
Mięso mielone wieprzowe
Cebula
Czosnek
Jajko
Bułka tarta
Majeranek
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Składniki na pieczeń rzymską:500 g
mięsa mielonego wieprzowego
1
cebula
1-2 ząbki
czosnku
4
jajka
7 łyżek
bułki tartej
1 łyżeczka
majeranku
sól
i
pieprz
do smaku
oliwa z oliwek
do wysmarowania naczynia żaroodpornegoSposób przyrządzenia:Ugotować 3
jaja
na twardo.Do
mięsa mielonego
dodać pokrojoną w kostkę
cebulę
razem z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
, 1
jajo
, 5 łyżek
bułki tartej
, 1 łyżeczkę
majeranku
.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Mięsną
masę wykładamy na posypaną
bułką tartą
stolnice i formujemy z
mięsa
prostokąt, układając na brzegu w równym rzędzie połówki
jajek
. Następnie ciasno zwijamy tak by zakryło nam
jajka
i całą pieczeń obtaczamy w
bułce tartej
.
Mięso
włożyć do wysmarowanego
oliwą
naczynia żaroodpornego i piec w 200° przez ok.40-50 min.
Źródło:
http://gotowaniezgosia.blogspot.com/2013/09/pieczen-rzymska.html
Przepisy powiązane
MIELONE Z INDYKA
MIELONE Z INDYKA
MIELONE Z INDYKA
MIELONE Z INDYKA
MIELONE Z INDYKA
Składniki powiązane (0)