Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
owoce mieszane 3 kilogramów
cukier 600 gramówWykonanie:Oczyszczone
owoce podzielić na kawałki, usuwając pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach.
Cukier zalać 6 szklankami
wody, mieszając, ugotować
syrop.
Syropem zalać
owoce do 3/4 wysokości słoika, ponieważ puszczą jeszcze sok. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 minut. Na koniec słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.Uwagi:
Owoce mieszane: np.
śliwki,
brzoskwinie,
winogrona,
czereśnie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: