ßßß Cookit - przepis na Kompot wieloowocowy

Kompot wieloowocowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
owoce mieszane 3 kilogramów
cukier 600 gramów
Wykonanie:
Oczyszczone owoce podzielić na kawałki, usuwając pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach. Cukier zalać 6 szklankami wody, mieszając, ugotować syrop. Syropem zalać owoce do 3/4 wysokości słoika, ponieważ puszczą jeszcze sok. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 minut. Na koniec słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
Uwagi:
Owoce mieszane: np. śliwki, brzoskwinie, winogrona, czereśnie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10873/Kompot-wieloowocowy