ßßß
Cookit - przepis na Kurczak faszerowany
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kurczak faszerowany
Składniki
Kurczak
Wątróbka drobiowa
Kajzerka
Mleko
Bułka tarta
Masło
Jajko
Cebula
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Wykonanie
Kurczak
faszerowany to fajny pomysł na niedzielny obiad. Wyszedł bardzo soczysty, dzięki pieczeniu w rękawie.Przepis z gazetki sklepów Stokrotka .
Składniki:1,5 kg
kurczak
20 dag
wątróbki drobiowej
bułka kajzerka
namoczona w
mleku
2 łyżki
bułki tartej
3 łyżki
masła
1
jajko
1
cebula
natka pietruszki
sól
pieprz
Umytego
kurczaka
natrzeć
solą
i
pieprzem
na zewnątrz i w środku. Schłodzić.
Cebulę
pokroić w kostkę,
wątróbkę
także.
Cebulę
zeszklić na 2 łyżkach
masła
, dodać
wątróbkę
. Wystudzić. Do
wątróbki
dodać
bułkę
namoczoną i odciśniętą z
mleka
,
żółtko
, posiekaną
natkę
, łyżkę
masła
i
bułkę tartą
. Doprawić
solą
i
pieprzem
. dodać ubite
białko
i wymieszać łyżką.Masą napełnić
kurczaka
. Zaszyć otwory nicią. Piec godzinę w 180 st. C. z termoobiegiem. W trakcie pieczenia podlewać
kurczaka
wywarem
powstałym z pieczenia. Podawać z warzywami z patelni.PS. Można piec w rękawie jak ja, wtedy wyjdzie jaśniejszy i dłużej trzeba piec, ale będzie soczysty. Rękaw przekłuć po upływie 30 min.
Źródło:
http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2015/03/kurczak-faszerowany.html
Przepisy powiązane
Kurczak faszerowany po polsku
Kurczak faszerowany wątróbką
Kurczak faszerowany po polsku
Kurczak faszerowany wątróbką
Kurczak faszerowany po polsku
Składniki powiązane (0)