Ciasto:Biszkopt z 4 - 5 jajek, upieczony w tortownicy, wg. dowolnego przepisu.Masa malinowa:4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)½ szklanki cukru ( lub wg uznania)2 budynie waniliowe lub śmietankowe3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać do wrzątku. Chwilę pogotować. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Ostudzić.Masa serkowa:3 opakowania serka "Bieluch"2 opakowania "Śnieżki"1 opakowanie galaretki o smaku malinowym1 niepełna szklanka mleka 3,2%1/4 szklanki wodyDodatkowo:pół tabliczki gorzkiej czekoladyGalaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, wystudzić. Śnieżkę ubijać z mlekiem, gdy zgęstnieje połączyć z serkami. Nadal ubijając wlewać powoli wystudzoną galaretkę. Gotową masę wylać na masę malinową. Posypać startą gorzką czekoladą, schłodzić.