ßßß Cookit - przepis na Tort malinowy

Tort malinowy

nazwa

Wykonanie

Ciasto:
Biszkopt z 4 - 5 jajek, upieczony w tortownicy, wg. dowolnego przepisu.
Masa malinowa:
4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)
½ szklanki cukru ( lub wg uznania)
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać do wrzątku. Chwilę pogotować. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Ostudzić.
Masa serkowa:
3 opakowania serka "Bieluch"
2 opakowania "Śnieżki"
1 opakowanie galaretki o smaku malinowym
1 niepełna szklanka mleka 3,2%
1/4 szklanki wody
Dodatkowo:
pół tabliczki gorzkiej czekolady
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, wystudzić. Śnieżkę ubijać z mlekiem, gdy zgęstnieje połączyć z serkami. Nadal ubijając wlewać powoli wystudzoną galaretkę. Gotową masę wylać na masę malinową. Posypać startą gorzką czekoladą, schłodzić.
Źródło:http://kuradomowaa.blogspot.com/2014/10/tort-malinowy.html