ßßß Cookit - przepis na Tęczowa babeczka

Tęczowa babeczka

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ostatnio zainspirowana przepisami na tęczowe wypieki postanowiłam zrobić "kolorową babeczkę".
Bardzo fajny przepis znalazłam na tym blogu ., jednak moje wykonanie okazało się totalną klapą dlatego w mojej wersji nie ma warstwy mlecznej. Po zabawie z galaretką stwierdzam, że nie mam do niej cierpliwości i że w sumie to aż tak bardzo za nią podczas zimy nie przepadam. Niech sobie poczeka do lata:)
A dla chętnych podaje banalnie prosty do przygotowania deseru przepis:), jednak już na wykonanie trzeba mieć cierpliwość i umieć uchwycić ten właściwy moment.
Zapraszam:)
Składniki:
4 galaretki o różnych smakach np: cytrynowa, wiśniowa, agrestowa i pomarańczowa
woda ilość według opisów na galaretkach.
serek waniliowy Danio
Przegotowanie:
rozpuścić galaretki wg przepi sów na opakowaniach w osobnych miseczkach poczekać aż ostygną i zaczną tężeć. Wylewać do salaterek pierwszą część danego koloru, a kiedy zastygnie to zalewamy kolejnym kolorem. Proces kontynuować do wyczerpania galaretek.
Kiedy całość już dobrze zastygnie wsadzamy formę do naczynia z gorącą wodą na kilka sekund po czym wyrzucamy babkę na talerz...i gotowe do spożycia :) Osobiście polecam foremki silikonowe bardzo łatwo odchodzi galaretka.
Sam szczyt babeczki udekorowałam serkiem waniliowym.
Smacznego!
Źródło:http://alebabka.blogspot.com/2012/02/teczowa-babeczka.html