Robiłam już sernik na zimno z brzoskwiniami i borówkami, z serka naturalnego, a teraz sernik z truskawkami i galaretką. Tym razem z serkawaniliowego.Wykonanie jest podobne, ale ten sernik jest smaczniejszy.Składniki:1 kg serkawaniliowego w wiaderku1,5 szkl. cukru pudru50 g żelatyny2 galaretki truskawkowe600 g truskawekPrzygotować obie galaretki w niecałym litrze wody (przy takiej pogodzie, gdy jest bardzo gorąco, należy użyć mniej wody). Odstawić do wystudzeniaŻelatynę rozpuścić w 3/4 szkl. wody, wymieszać i odstawićSerek z cukrem pudrem przełożyć do malaksera i wymieszaćŻelatynę podgrzać w mikrofali, dodać 2 łyżki masy serowej i szybko wymieszać do połączenia składników (ja to robiłam sprężynką)Przełożyć do masy serowej i chwilę wymieszać do momentu połączenia składnikówMasę serową przełożyć do prostokątnej brytfanki i włożyć do lodówki na 1hTruskawki umyć i pokroić w plasterkiPo 1h wyjąć sernik z lodówki i ułożyć na nim truskawki w "dachówkę" - jeden plasterek na drugiZalać gęstniejącą galaretkąSmacznego :)Biorę udział w akcjach na zmiksowanych