Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
bakłażan 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
kuskus 1 szklanek
mozzarella 100 gramówrosół 1 kostek
natka pietruszki 1 pęczek
papryka mielona według uznania
olej 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytego
bakłażana pokroić w grube plastry, posolić i odstawić na 20 min, po czym opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Plastry poprzekrawać na ćwiartki, dodać do zeszklonej na
oleju cebuli. Dołożyć obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę
pomidory, oczyszczoną
paprykę pokrojoną w paseczki lub kostkę, wymieszać i dusić 15 min. Pod koniec duszenia dodać posiekana
natkę, przyprawić do smaku mieloną
papryką,
cukrem i
solą.
Kostkę rosołową rozpuścić w półtorej szklanki wrzątku, wlać do garnka z
kuskusem i odstawić, by
kasza wchłonęła płyn. Napęczniały
kuskus przełożyć na półmisek lub do salaterki, na wierzchu ułożyć
mozzarellę pokrojoną w cienkie paski, polać potrawę sosem z warzyw i
bakłażana, i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: