Wykonanie
Strasznego mam dziś doła... w sensie zawodowym... wszystko bez sensu i do niczego zaczyna być... poza tym poranna burza wykończyła mnie na odcinku 50 metrów i jeszcze po 30 km jazdy samochodem miałam mokre ubranie... w drodze powrotnej też burza :-( nawet pogoda dziś nie sprzyja... szkoda słów... na pocieszenie robiłam dziś
przetwory truskawkowe - tata zafundował mi całą górę
owoców, do jutra wystygną to postaram się ładnie sfotografować i jeszcze ładniej opisać na blogu...
póki co na kolację była
rzodkiewka ;-)A jutro wracam do mojej psychopiwnicy... i innych zawodowych rozważań...SKŁADNIKI1/2 pęczka dużych
rzodkiewek (jeśli są małe
weźcie cały)1 pęczek grubego
szczypiorku1/4 pęczka
koperku2 - 3 łyżki gęstej
śmietanysól,
pieprzRzodkiewki kroimy w plasterki lub półplasterki - jeśli są naprawdę duże,
szczypiorek i
koperek drobno siekamy. Wszystko mieszamy ze
śmietaną, doprawiamy
solą i
pieprzem - gotowe :-)Surówka fantastycznie sprawdza się z grzankami jako kolacja lub szybka przekąska w ciągu dnia, albo jako dodatek do drugiego dania :-) wszystko zależy od Was...