Wykonanie
16:59 Jedz Taniej 1 Comments
Dziś coś na szybko. Powoli zbliża się nam wiosna, więc postanowiłem tchnąć w swoją kuchnię nieco więcej budzących się do życia warzyw. Wkrótce na naszych stołach zagości prawdziwy, porządny
szczypiorek, świeże, dorodne
rzodkiewki i piękna
zielona sałata.
Póki co niestety posiłkować się musimy "dobrem" ze sklepów lub sprawdzonymi towarami od naszych znajomych z targu. W moim przypadku został jedynie sklep, więc i jakość produktów była nieco niższa. Odpowiednie skomponowanie składników potrafi jednak przezwyciężyć największe przeszkody :)Potrzebujemy:- dwie główki
sałaty głowiastej- przynajmniej z 10
rzodkiewek- jedna
śmietana 12 %-
koperek-
szczypiorek-
ocet-
pieprz-
sólWszystkie produkty w miarę drobno kroimy i łączymy ze sobą w misce. Tak stworzona
sałatka może być uzupełnieniem dla wielu dań - w moim przypadku użyłem ją do
kurczaka i
ziemniaków. Bez problemu można także jeść ją samą, albo z
ziemniakami - szczególnie polecam wegetariano.R.