ßßß Cookit - przepis na Kolorowe szaszłyki

Kolorowe szaszłyki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 400 gramów
papryka mielona 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
kurkuma 0,5 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
oliwa według uznania
cebula czerwona 4 sztuk
papryka pomarańczowa 8 sztuk
papryczka czerwona chilli 2 sztuk
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w sporą kostkę. Włożyć do naczynia , oprószyć przyprawami, zalać 2 łyżkami oliwy, wymieszać i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Oczyszczoną cebulę pokroić na cząstki, a oczyszczone strąki małej pomarańczowej papryki wzdłuż na ćwiartki, tak samo chilli.
Nadziewać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie mięso, cebulę i paprykę oraz chilli. Układać na ruszcie rozgrzanego grilla i obracając smażyć na zloty kolor. W trakcie pieczenia szaszłyki smarować obficie oliwą. Podawać z pieczywem oraz odrobina soku z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10230/Kolorowe-szaszlyki