Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety z kurczaka 400 gramów
papryka mielona 0,5 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
kurkuma 0,5 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
oliwa według uznania
cebula czerwona 4 sztuk
papryka pomarańczowa 8 sztukpapryczka
czerwona chilli 2 sztukWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w sporą kostkę. Włożyć do naczynia , oprószyć przyprawami, zalać 2 łyżkami
oliwy, wymieszać i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.Oczyszczoną
cebulę pokroić na cząstki, a oczyszczone strąki małej pomarańczowej
papryki wzdłuż na ćwiartki, tak samo
chilli.Nadziewać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie
mięso,
cebulę i
paprykę oraz
chilli. Układać na ruszcie rozgrzanego grilla i obracając smażyć na zloty kolor. W trakcie pieczenia szaszłyki smarować obficie
oliwą. Podawać z
pieczywem oraz odrobina
soku z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: